نگاهی به برخی اسناد و اطلاعات جهانی مددکاری اجتماعی در حوزه ایدز | بیانیه و اعلامیه مددکاری اجتماعی درمورد اچ. آی. وی و ایدز
در ۲۹ جولای سال ۲۰۰۰ انجمن مددکاران اجتماعی کانادا بانیِ برگزاری سمپوزیوم یک روزه در مورد اچ. آی. وی | ایدز، به منظور ارتباط و اتصال با فدراسیون بین المللی مددکاری اجتماعی و انجمن بین المللی مدارس مددکاری اجتماعی در مونترال کانادا شد. در این سمپوزیوم مددکاران اجتماعی از ۳۲ کشور شرکت کرده بودند و هدف از برگزاری ایجاد حرکت و پاسخی برای مددکاران اجتماعی و اساتید مددکاری اجتماعی در سراسر دنیا در مورد اچ. آی. وی | ایدز بود. نتیجه این سمپوزیوم این بیانیه بود.
مقدمه: به محض ورود به دهه سوم بیماری همه گیر اچ. آی. وی | ایدز ، مددکاران اجتماعی توجه و رقت کردند در مورد این حقیقت که میلیون ها نفر درگیر و مبتلا به بیماری عفونی اچ. آی. وی | ایدز هستند و ترویج سلامتی، برای متوقف کردن شیوع این بیماری های قابل پیشگیری به تنهایی کافی نیست.
ایدز هیج مانع اجتماعی، نژادی و فرهنگی را نمیشناسد. هنوز، آمار این بیماری عفونی پیچیده بیشترین میزان را در بین نیازمندان، افرادی که از حقوق خود محروم هستند و در بین کسانیکه با نابرابری و ظلم و ستم دست و پنجه نرم می کنند.
نهایتاً مردمی که با اچ. آی. وی | ایدز در سراسر دنیا زندگی میکنند به سمت اقدام مبتنی بر جامعه روی می آورند تا نشان داده شوند. آنها به تنهایی نمیتوانند کاری از پیش ببرند. اغلب مددکاران اجتماعی رهبری های اساسی را تدارک میدهند و از اچ. آی. وی | ایدز از طریق بسیج اجتماع، حمایت می کنند. آنها نشان میدهند اتخاذ تصمیم مبنی بر حرکت به سمت سلامتی، آشکارا جوامع را برای دفاع و حمایت از حقوق اساسی مشغول و درگیر می کند. این رفتار تذکر و یادآوریِ قوی مبنی بر الزام ما به کار دلسوزانه می باشد.
ما مددکاران اجتماعی مسئولیتی در قبال اشخاص، گروه ها، انجمن ها و جوامع برای قرار گرفتن در مسیر رشد و توسعه و تحلیل کشمکش های شخصی- اجتماعی شان با تنظیم هدف و منسجم کردن دانش و مهارت های مان داریم.
اصول واضح حرفه ای ایجاب میکند که ما بدون تعصب نسبت به جنسیت، سن، معلولیت، رنگ، طبقه اجتماعی، نژاد، مذهب، زبان، اعتقادات سیاسی یا تمایلات جنسی کار کنیم. به علاوه، ما باید آگاه باشیم و به فکر در ارتباط تأثیر ظلم و ستم و به حاشیه رانده شدن با توجه به جنسیت، سن، معلولیت، رنگ، طبقه اجتماعی، نژاد، مذهب، زبان، اعتقادات سیاسی یا گرایشات جنسی باشیم. ما موظف به حمایت سختگیرانه از اصول حریم خصوصی، محرمانه بودن و استفاده مسئولانه از اطلاعات حتی زمانیکه قانون یک کشور با این درخواست و تقاضا در تضاد باشد. فعالیت ما باید متعهد و عهده دار با این ارزش های اساسی باشد و در هیچ مکانی ما نباید همدست جرم در حمایت از افراد، گروه ها، فشارهای سیاسی یا تشکیلات و ساختارهای دولت که انسان همکار خود را به وسیله تروریسم، شکنجه یا دیگر ابزارهای وحشیانه پایمال می کنند باشیم.
در سرتاسر این قلمروی فراگیر و گسترده جهانی، ایدز یک جدال و کشمکش متفاوتی را از آن مکانی که سربرآورد و ناشی شد، ارائه و به عرضه می گذارد. رویکرد ما به عهده گرفتن زنجیروار مراقبت جنسی و آموزش بهداشت روانی- اجتماعی، تست مناسب، وسایل پیشگیری، مشاوره، حمایت، مراقبت و درمان است، به منظور جلوگیری از گسترش هرچه بیشتر اچ آی وی/ ایدز و ارتقای سلامت است.
این بیانیه برای فراخواندن اقدام عملی به مددکاران اجتماعی و مربیان مددکاری اجتماعی است، به منظور مداخله در شرایط بحرانی، در همه سطوح محلی، ملی یا سطح بین المللی، چونکه بسیار قابل اهمیت است. اساسی ترین وظیفه دفاع از حقوق اساسی و اولیه، از طریق نفوذ موثر و دلسوزانه در سلامت و سیاست اجتماعیست، دفاع عادلانه و منصفانه از پروتکل برای تحقیق و همکاری، که در کل کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. حقوق بشر، آموزش مددکاری اجتماعی، سیاست سلامت اجتماعی، تحقیق و همکاری و مشارکت- همه با هم در ارتباط و مربوط هستند. این یک کاتالیزر بزرگ عملی و استاندارد برای سنجش خودمان است.
ما، مددکاران اجتماعی حرفه ای و مربیان مددکاری اجتماعی، همدیگر را در جلسه مورخ ۲۹ ژوییه سال ۲۰۰۰ در مونترئال کانادا در سمپوزیوم اچ آی وی/ ایدز انجمن مددکاران اجتماعی کانادا که با کنفرانس فدراسیون بین المللی مددکاری اجتماعی و انجمن بین المللی مدارس مددکاری اجتماعی برگزار می گردد، ملاقات میکنیم.
هُما صدری | مددکار اجتماعی و عضو کارگروه روابط بین الملل مددکاران اجتماعی ایرانیان
مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران